Firkantede trampoliner

Trampoliner til haven findes i mange variationer og størrelser. Og en af de allerførste overvejelser, du bør gøre, er om det skal være den klassiske runde eller en firkantet trampolin. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge modeller, som vi kommer lidt nærmere ind på i denne artikel. Men en af de ting som ofte spiller meget ind i valget mellem de firkantede trampoliner og de runde modeller, er form og størrelse på din have.
En af de store fordele ved at vælge en firkantet trampolin, er at de giver dig et større hoppe areal, men bestemt også at de ofte er nemmere at placere pænt i haven. f.eks. i et hjørne nede bag ved. Desværre er de firkantede trampoliner også en smule dyrere en de runde udgaver, og mange mærker har dem slet ikke som en del af deres serie.

Firkantet berg trampolin

Vil en firkantet trampolin være det bedste valg til dig?

En firkantet trampolin passer rigtig godt til de fleste menneskers behov, da de som regel er meget nemmere at finde plads til, og den større hoppeflade er tiltrækkende for mange. De er ofte også bygget til at meget holdbare, så du behøver ikke at udskifte dem hvert andet år som med mange billige havetrampoliner. Springoverfladen på firkantet trampoliner er større end andre typer af trampoliner. Så hvad størrelsesaspektet angår, er det meget praktisk især hvis du elsker at lave avancerede spring serier. Den bounce du får på de firkantede modeller er også rigtig god og slår de andre formede trampoliner. Så vil du have masser af hoppeplads og høj performance, så er en firkantet trampolin et rigtig godt valg.

Hvorfor skal du vælge en firkantet trampolin?

Der er som sagt flere fordele ved at vælge en af de firkantede trampoliner, som f.eks. de populære firkantede Berg trampoliner. For det første kan denne trampolin type passe ind i langt de fleste baghaver eller baggårde uden at de tager en masse af pladsen. Men mange syntes også at de firkantede trampoliner har en tendens til at være lidt mere sikre end andre trampoliner på grund af dens vægtgrænse. Det er dog bedst at tage alle mulige forholdsregler, så sikkerheden altid er i top når du bruger trampolinen. Send ikke mere end et barn ad gangen på en trampolin. Sørg for, at du har lagt et sikkerhedsnet rundt omkring din trampolin, overhold vægtgrænserne og undgå andet udstyr på trampolinen. Hvert år ser vi desværre en del trampolin skader, og i mange tilfælde er det fordi der har været sløset med sikkerheden.

Hvor sikre er firkantede trampoliner?

Firkantede trampoliner er sikre, da de har en meget høj vægtkapacitet. De kan rumme tunge mennesker på trampolinen en f.eks. en grund trampolin. Og børn har ofte tendens til at nogle gange at være lidt flere på en trampolinen end hvad der anbefales. Så hvis du overholder de standard sikkerhedsforanstaltninger og benytter et godt sikkerhedsnet, så er sikkerheden på en firkantet trampolin rigtig god.

Hvad er fordelene ved at bruge firkantede trampoliner?

Firkantede trampoliner har mange fordele. F.eks. har de en større hoppeoverflade sammenlignet med andre runde og ovale trampoliner. Den firkantede form på trampoliner hjælper det med at give en masse springplads, så du har god plads til selv de mere avancerede spring. De andre trampolin typer har det bedste hop i midten, men den kvadratisk trampolin giver den samme springeffekt, når du hopper overalt på trampolinen. Kvaliteten af ​​bounce på en firkantet trampolin er også meget fastere end andre trampoliner. Lige som til mange af de andre modeller, kan du til de fleste firkantede trampoliner også tilkøbe en masse tilbehør, som kan hjælpe med forbedre dens funktioner.

Er de firkantede trampoliner billigere end de runde eller rektangulære?

Firkantede trampoliner er som regel billigere end de rektangulære trampoliner, men dyre end de runde modeller. Rektangulære trampoliner er ofte meget større end firkantede trampoliner, så der skal mere materiale til at fremstille dem, hvilket gør disse trampoliner dyrere. Den klassiske runde model, er stadig den billigste og derfor også den mest solgte. Det er den model vi kender, og derfor er tryg ved at købe. Men flere og flere som skal bruge en god havetrampolin overvejer efterhånden andre former end den almindelige runde.

Firkantede berg trampoliner til din have

Hvad er den ideelle størrelse firkantede trampolin?

Det siges, at jo større den firkantede trampolin er, jo bedre er den. Så er en 15 kvadratmeter trampolin den bedste trampolin for dig? På denne størrelse kan du lave masser af forskellige hop, og du får en god springoplevelse, men der er mange ting der spiller ind når du skal vælge størrelse på en trampolin. F.eks. hvad er dit budget? Hvor meget plads har du i haven og hvad skal trampolinen bruges til? Men er pladsen ikke noget problem, så får du den bedste oplevelse på en større trampolin, vel og mærke hvis kvaliteten er i orden. Personligt ville jeg selv foretrække en mindre kvalitets trampolin, som f.eks. en Berg, frem for en større billigere model. Og allerhelst en som er nedgravet i haven, som f.eks. en flatground eller inground model. Disse typer virker rigtig godt sammen med en firkantet trampolin.

Hvor store er firkantede trampoliner?

Firkantede trampoliner er normalt 20% større end andre trampoliner, der er kommer i samme størrelse. Denne store firkantede form gør det muligt at være en sikrere trampolin såvel som en der har plads til flere end en hopper af gangen. Den ekstra hoppeoverflade er bl.a. med til at gøre disse modeler rigtig populære blandt gymnaster og andre som benytter trampolinen til andet end blot leg. Er du mere til leg, så vil en rund trampolin typisk være et lidt bedre valg.

firkantet trampolin til haven

Hvad skal købere overveje, før de køber en firkantet trampolin?

Den første ting, du skal gøre, før du går ud og køber en firkantet trampolin, er at tænke på, hvilken type bounce vil du gerne have. Hvis du ønsker et fast bounce, så er dette et godt valg. Du skal også overveje antallet af personer, der bruger trampolinen samtidigt. Hvis der er mere end én person, der bruger en trampolin, vil en firkantet trampolin være et perfekt valg for dig. Da de fleste baghave også er firkantede eller rektangulære, er det meget let at montere og samle en firkantet trampolin som efterfølgende passer godt ind i haven. Derfor vælge flere og flere en firkantet havetrampolin, frem for en rund, oval eller rektangulær model. Især firkantede trampoliner til nedgravning er blandt de mere populære modeller, da du her får en god springoverflade og en trampolin som er rigtig god til gymnastik.

Som du kan se, så er den firkantede trampolin et godt valg til dig der:

  • Vil have et større hoppeareal
  • Vil have mere højde på dine spring
  • Ønsker en model der passer fint til hjørnet i haven
  • Bruger den meget til gymnastik spring
  • Skal bruge en trampolin der kan være flere på

Så skal trampolinen bruges af flere eller til gymnastik, så er firkantede trampoliner et virkelig godt valg. Personligt vil jeg i 80% af tilfældende anbefale en firkantet trampolin.