Sådan forbedrer du sikkerheden omkring din trampolin

0

Sikkerheden først

At hoppe på trampolin skal handle om at more sig og røre sig. Men det gælder alligevel om at sætte sikkerheden først. For der er ikke nogen morskab, hvis uheldet er ude og nogen kommer til skade. Både for børn er det vigtigt at trampolinen er sikker at bruge, men især også for de lidt ældre som ofte har det med at lave nogle vildere spring, hvilket igen øger risikoen for skader.

Så her kommer fem simple skridt, du kan tage for at forbedre sikkerheden omkring din trampolin.

havetrampolin til nedgravning

1. Grav ned

For det første kan du med fordel grave din trampolin 20 til 30 centimeter ned i jorden. Det gør trampolinen meget mere sikker og stabil. Og det minimerer de overraskelser, der ellers kan være nok af, når man hopper på trampolin. Derfor er der også rigtig mange som anbefaler at man anskaffer en Trampolin til nedgravning som en inground eller flatground model.

2. Hold opsyn med de små

For det andet skal du huske på, at en trampolin er bygget til større børn og voksne. Små børn har stor morskab ud af at opholde sig på en trampolin. Men de har sandsynligvis ikke udviklet den nødvendige motorik endnu. Derfor anbefales det, at man holder øje med de mindste børn, når de leger omkring en trampolin. En anden ting med børn, er at de ofte er flere på trampolinen, hvilket leder os hen på næste punkt.

3. Kun en ad gangen

For det tredje skal man huske på, at man kun må hoppe en ad gange på en trampolin. Som sagt er der ikke to spring, der er ens. Og det giver noget usikkerhed i forhold til, hvor man lander. Det betyder ikke, at det er farligt at hoppe på trampolin. Men det betyder, at det er farligt at hoppe to på samme tid. Man risikerer nemlig at hoppe ind i hinanden. Og så er der chance for, at man får ekstra meget springkraft, fordi man får noget energi overført fra den andens spring, hvis man hopper forskudt. Og på den måde kan man risikere at hoppe meget højere, end man havde planlagt, hvilket kan føre til skader. Børn er ofte flere på trampolinen, hvilket kan være ok hvis der er opsyn på, men hopper de selv, så er chancen for skader større. Heldigvis er denne type skade som vi ser når der er flere børn på trampolinen ofte mindre.

4. Stil den i haven

Derudover anbefales det selvfølgelig, at du stiller din trampolin i haven på græsset. Det kan godt være, du har plads på nogle fliser. Men det er meget sandsynligt, at man indimellem vil hoppe over kanten. Og så er det bedre at lande i noget blødt græs end på nogle hårde betonfliser. Så stil trampolinen i haven. For endnu mere sikkerhed kan man benytter et sikkerhedsnet, som også er det næste punkt vi kommer ind på.

5. Sæt net på

Du kan købe trampoliner med eller uden net, og du kan ligeledes købe net separat. På den måde kan du øge sikkerheden markant. Der er som sagt ingen, der har 100% styr på, hvor de lander, når de hopper på trampolin. Men når du har net eller sikkerhedsnet omkring din trampolin, har du forøget sikkerheden markant. Især til nye trampolin brugere er et sikkerhedsnet en virkelig god ting at investere i.

Det var fem simple skridt, du kan tage for at forbedre sikkerheden omkring din trampolin. Har du yderligere forslags, er du velkommen til at skrive dem i en kommentar.