Trampoliner til gymnastik

0

Hvis du er til springgymnast eller gymnastik generelt, så er der en stor sandsynlighed for at du også vil elske at bruge en god gymnastik trampolin. Der er ret stor forskel på de billige havetrampoliner og nogle af de gode trampoliner til gymnastik. Der er faktisk også muligt at dyrke trampolin gymnastik som sport. Dette vil vi her se lidt nærmere på.

Hvad er trampolin gymnastik?

Hvilket barn syntes ikke der er sjovt at hoppe frit i luften? Trampolin Gymnastik gør det muligt for børn at gøre nøjagtigt dette, og så endda i et sjovt og sikkert miljø. Uanset om du hopper på trampolinen, den dobbelte mini-trampolin eller vipperet kan du opnå denne følelse. Med hjælp dygtige trampoline-trænere kan børn lære at udføre nye og imponerende spring, mens de flyver gennem luften og samtidig opbygger deres koordination, styrke og kropsbevidsthed.

Læs også: Gymnastik trampoliner til haven.

Discipliner inden for trampolin spring

Der er en del forskellige konkurrencer inden for gymnastik trampoliner. Lad os tage et kik på nogle af de mest almindelige.

Individuel trampolin

Individuel trampolin består af en enkelt konkurrent, hvor der udføres to rutiner på gymnastik trampolinen. Disse rutiner består af en frivillig serie og en frivillig rutine (valgfri færdigheder). Begge rutiner har 10 færdigheder, der spænder fra luftformer (puck, gedde og lige) til flere somersaults med drejninger. Færdigheder modtager vanskelighedspoint i henhold til kropsposition, graderne af rotation og drejning udført. I 2. frivillige rutine vil konkurrenter bruge en kombination af ti forskellige færdigheder, der kombinerer dobbelt- og tredobbelt somersaults med flere vendinger. De fleste øvelser her udføres på firkantede trampoliner.

Læs også: Hvorfor bruge firkantede trampoliner?

tumbling

Tumbling bringer de færdigheder, der ofte ses i kvinders, mænds og akrobatiske gymnastik, ind i et konkurrencedygtigt og hurtigt tempo på en trampolin. Gymnaster udfører tumbling færdigheder i en lige linje langs på en stang eller luftbund, og afslutter fem færdigheder i niveaus systemet (som en del af kortbane tumling) eller otte færdigheder i de internationale konkurrence niveauer.

Dobbelt Mini-trampolin

Den dobbelte mini trampolin disciplin udføres på en lidt mindre trampolin, hvor gymnasten får en 20 meter lang løbebane, før han eller hun starter på trampolinen. Her udfører vedkommende to færdigheder og derefter afmonteres på landingsmåtten. Gymnaster afslutter to flyvninger i hver konkurrence.

Synkroniseret trampolin

Synkroniseret trampolin bringer individets færdighedselementer ind i et teammiljø, hvor gymnaster konkurrerer som par med målet om at konkurrere om de samme færdigheder samtidig. Synkroniseret bringer de yderligere elementer af teamwork og timing ind, da gymnaster kontinuerligt kan justere deres spring for at holde synkronisering med hinanden.

Trampolin til gymnastik spring og tumbling

Trampolin konkurrence

Trampolin Gymnastik er opdelt i niveauer, nationale og internationale afdelinger af konkurrence, der serverer deltagere på alle kvalifikationsniveauer.
Det nationale niveaus system kører fra niveau 1 til 10, med hvert niveau udelukkende baseret på kvalifikationskrav. NSW afholder en årlig State Levels Championship-begivenhed, hvor gymnaster kan konkurrere i et mere afslappet og deltagelsesfokuseret miljø mod gymnaster på et lignende kvalifikationsniveau.
National Age Stream synkroniseres normalt med niveaus systemet, men består dog af gymnast, der har et højere fokus på den konkurrencedygtige side af sporten. Gymnaster er i stand til at kvalificere sig til NSW state team og konkurrere ved de australske mesterskaber i aldersafdelinger, hvor de vil konkurrere mod de mest dygtige gymnaster i deres aldersgruppe. Aldersafdelinger inkluderer under 11, 13, 15, 17 og 17+ år.

International
Denne Trampoline Gymnastik-afdeling består af konkurrence niveau for ungdom, junior og senior. Gymnaster, der har vist et stort løfte i de nationale aldersgrupper, bevæger sig ofte over for at konkurrere i International. Atleter kan kun konkurrere i nationale og internationale begivenheder. International ungdom er for atleter i alderen 11-14 år. Junior International division er åben for gymnaster, der er mellem 15 og 18 år, mens seniorgymnaster skal være mindst 17 år.