Berg trampoliner til gymnastik

0

En trampolin kan være et virkelig godt træningsredskab til dig som ønsker at forbedre dine færdigheder som gymnast.
En af grundene til at jeg foretrækker Berg trampoliner til gymnastik, er at det er nogle af de havetrampoliner som har de højeste sikkerheds- og kvalitetsstandarder, hvilket betyder at du med ro i sindet kan lade dine børn benytte den, uden konstant at skulle have dem under opsyn. Det er også en trampolin i høj kvalitet og som giver top performance hvilket jo er en vigtig faktor hvis du skal bruge den til gymnastik. Dette er også en af de ting som gør det til vores favorit når vi taler gymnastik trampoliner.

Læs mere: Hvorfor vælge Gymnastik trampoliner

Berg Gymnastik trampolin til haven

Skal du vælge over jorden eller en nedgravet trampolin?

Fordelen ved at vælge en almindelig model frem for en trampolin til nedgravning er at den er meget nemmere og hurtigere at sætte op og at du har mulighed for at flytte den rundt efter behov.
Fordelen ved at vælge en nedgravet trampolin, som en inground eller flatground model, er at det er nemmere (især for de mindste) at komme ind og ud af din trampolin. Du undgår at børn eller dyr kommer ind under trampolinen, hvilket gør den mere sikker. Benytter du en model uden sikkerhedsnet, så er afstanden til jorden noget mindre hvis det skulle gå galt. Og den vigtigste grund for mange – Den er meget mere diskret i haven, især sport modellerne som er uden sikkerhedsnet.
Hvis du kigger på Berg trampolinerne, så har de nogle virkelig fede indground og flatground trampoliner som er perfekte til nedgravning i haven.

Læs mere: Fordele ved Berg trampoliner

Vælg den rigtige gymnastik trampolin

Skal din trampolin primært bruges til gymnastik- og springtræning, så bør du overveje følgende:
Gå uden om de runde trampoliner og vælg i stedet en oval eller firkantet trampolin, da disse former giver en langt bedre udnyttelse af fjedrene i trampolinen. På disse modeller kan du bruge hele længden og bredden på trampolin, frem for kun at have et godt hop i midten. En rektangulær eller som de også kaldes – firkantet trampolin giver mere kontrol når du hopper på den. Her er Ultim modellerne fra Berg et virkelig godt bud på en firkantet trampolin til gymnastik.

Læs mere: Hvorfor bruge firkantede trampoliner

Vælger du i stedet en oval trampolin, så kombinere du de fordele som er ved en rund trampolin (bedre styrke) med den større brugbare overflade du får fra en firkantet trampolin. Her er Berg Grand modeller nogle rigtig trampoliner til gymnastik og spring.
Næste spørgsmål er så om den skal være med eller uden sikkerhedsnet. Vælger du en sportsmodel, der er uden sikkerhedsnet eller vælg du en ikke sport, så er der krav om at der skal være sikkerheds på den. Til gymnaster under 14 år anbefales der dog at man benytter sikkerhedsnet. Ulempen ved et sikkerhedsnet, er at det er mere besværligt at komme ind og ud af trampolinen, samt mange syntes ikke det ser så pænt ud i deres have.
Skal den bruge til gymnastik træning så bør du vælge en model med TwinSpring. TwinSpring systemet er en Berg opfindelse, hvorpå fjedrene sidder diagonalt på trampolindugen- Dette gør at man har mulighed for at placere længere og bedre fjedre – hvilket giver en meget bedre hoppeoplevelse og performance.
Du bør også overveje en model med Airflow der er et patenteret trampolin system der gør, at mere luft kan komme op gennem trampolindugen og dermed give endnu bedre performance.