Rektangulær Trampolin – fordele ved de firkantede trampoliner

2

For blot et par år siden ville alle have en rund trampolin. Det var den form folk kendte og mange havde en ide om at en havetrampolin bare skal være rund. Selvom der i nogle tilfælde kan være fordele ved en rund eller oval model, så ser vi at flere og flere efterhånden går over til at bruge en Rektangulær trampolin (eller firkantet trampolin som de også kaldes). Og dette i mange tilfælde med god grund. Men lad os se lidt nærmere på hvorfor de rektangulær trampoliner er blevet så efterspurgte og hvorfor vi i større grad er gået over til at bruge firkantede trampoliner.

Læs også: Firkantede trampoliner til nedgravning

Fordele ved en rektangulær trampolin

Det er selvfølgelig en grund til at så mange efterhånden vælger at andskaffe en rektangulær trampolin. Den vigtigste fordel for mange er at du får en langt større brugbar hoppe overflade på de firkantede modeller. Det betyder at du bedre kan hoppe rundt på hele trampolinen frem for blot i midten af den. I takt med at du bliver bedre og bedre til at bruge trampolinen, så vil du opdage at dette er en kæmpe fordel. Du får bedre mulighed for at time dine spring bedre, og den ekstra hoppe bredde giver lidt flere muligheder. Det er jo en grund til at det netop er rektangulær trampoliner de benytter til OL og større gymnastik stævner.
En anden grund til at mange vælger de firkantede modeller er at de ofte er lidt nemmere at få til at passe ind i sin have eller baggård. Og skal den være endnu mere diskret så vælger mange en firkantede trampoliner til nedgravning, da den så er gemt næsten helt væk.
De fleste rektangulær trampolin kan også holde til en større vægt end de runde, hvilket er ideelt hvis flere end en hopper på den.

Berg firkantede trampoliner

Ulemper ved firkantede trampoliner

Der er selvfølgelig ikke kun fordele ved at købe en firkantet trampolin, men også en lille ulempe nemlig prisen. Da der går lidt mere materialer til fremstillingen af de firkantede modeller, og der stadig ikke helt produceres så mange af denne type som de runde, så er prisen også cirka 20% højere end en tilsvarende rund model.
Så skal du have en anden form end rund, så må du være indstillet på at betale lidt ekstra for den. Så går du og har kik på en rund model til over 8.000, så er de 20% ekstra noget der kan mærkes i tegnebogen. Når det så er sagt, så vil jeg i de fleste tilfælde anbefale at det ikke er her du skal spare, da du får så meget mere ud af den rektangulære model.

Læs også: Fordele ved Berg trampoliner

Rektangulær Trampolin til nedgravning

Nogle af de allermest populære typer er en rektangulær trampolin til nedgravning i haven. Enten en Flatground som flugter med jordens overflade og dermed bliver næsten usynlig i haven, eller en Inground trampolin som har en lille kant, men koster lidt mindre. Fordelen ved de nedgravede modeller, er jo at de er mere sikre at bruge uden net. Rammer du ved siden af, så kommer du som regel ikke slemt til skade på en inground eller flatground model, hvor du på en med ben, gå kan slå dig slemt skulle du lave et fejl spring.
Den anden helt store fordel ved en nedgravet havetrampolin er at den er meget mere diskret ude i haven. Især sport modellerne uden net som du nærmest ikke lægger mærke til i de fleste haver. Netop det ved at have en stor og klosset trampolin placeret i sin have, er noget som afholder mange fra at købe en. Og det er lige præcis til dem at indground og flatground modellerne er helt perfekte.
En rigtig stor del af de havetrampoliner der sælges lige for tiden er da også en rektangulær trampolin til nedgravning.

Hvilken rektangulær trampolin skal man vælge?

Du har sikkert nu allerede besluttet dig for at købe en firkantet trampolin, men hvor finder du så en god model? Du kan evt. lave en Google søgning på trampolin rektangulær og se nogle af de mange eksempler der kommer frem på Google Shopping. Men med så mange forskellige mærker og størrelser hvad giver mest mening at købe?
Er det til mindre børn, så er en af de små modeller typisk et godt sted at starte. Her behøver trampolinen ikke at være speciel stor og en 3 meter model er ofte mere en rigelig til at barnet få glæde af den i flere år fremover.
Er det til en lidt større person, så købt en så stor model som du har råd til. Desværre er det jo sådan at jo større trampolinen skal være, jo flere penge kommer den til at koste dig. Men faktum er, at jo større en model du vælger, jo sjovere er den at bruge og jo flere muligheder har du.
Dog vil jeg til generelt anbefale at du køber et kvalitets mærk som en Berg trampolin eller en North, frem for blot at gå efter størrelsen. En lille Berg model er ofte stadig langt sjovere end en billig stor trampolin.