Er trampolin hop en god form for træning?

2

Ja, når du hoppe på en trampolin bruger du så godt som hele kroppen. G-kraften, som hoppet producere, hjælper med at opbygge muskler og forbrænde fedt.
Dette trimmer alle dele af din krop – inklusive ben, lår, arme, hofter og mave. Det har også den ekstra fordel at det forbedre din smidighed og balance.
Sidste måned så vi nærmere på de fordele der var ved at vælge en firkantet trampolin frem for en rund.
I dag undersøger vi alle de sundhedsmæssige fordele ved trampolin, og hvordan det at springe på en trampolin er kan hjælpe til med at smide et par ekstra kilo eller få en bedre fysik.

Sundhedsmæssige fordele ved trampolin træning

Vidste du, at blot 20 minutter på en trampolin er 68% mere effektiv end en halv times jogging?
Det lyder måske for godt til at være sandt, men de sundhedsmæssige fordele ved at hoppe på en trampolin er ingen myte.
En større ndersøgelse foretaget af det amerikanske træningsråd (ACE) fandt, at en 20-minutters trampolintræningsrutine forbrænder så mange kalorier som at løbe med 10 km / t i den samme mængde tid.
Andre grunde til at træning på en trampolin er f.eks:

  • Øget kredsløbs cirkulation
  • Forbedret balance og koordineringv
  • Bedre core styrkev
  • Forbedret knogletæthed
  • Forøget kardiovaskulær kondition
  • Regulering af stofskiftet
  • Forøget muskelstyrke

Trampolining er en kraftig aerob træning, hvilket betyder, at det øger den hastighed, hvormed dit hjerte pumper blod, og derfor ilt, rundt om din krop.
Dette styrkes musklerne i dit kardiovaskulære system, og boostet i iltniveauer giver dig mere ilt til hele kroppen. Forebyggelse af sygdom som type 2-diabetes ved at være aktiv er meget vigtig nu om dage.
Ikke kun det, men trampolin træning eller gymnastik på en trampolin udskiller flere positive hormoner og forbindelser i kroppen – som f.eks. adrenalin, dopamin og serotonin.
Et lige så vigtigt er også et sundt lymfesystem, der opretholder din krops væskebalance, filtrerer giftigt materiale og er en integreret del af dit immunsystem.
Det kræver op-og-ned kropsbevægelser for at bringe lymfevæskerne i bevægelse og dermed forbedre hele lymfesystemet.
Og netop her er trampolin træning en vigtig form for træning da det kan øge lymfestrømmen med op til 30 gange, fordi du skifter mellem vægtløshed og dobbelt tyngdekraft.
Det styrker dermed dit immunsystem og hjælper din krop med at transportere næringsstoffer og rense sig selv for affald.
Alle gode grunde til, at du skal købe en trampolin til træning. Det gode ved trampolinen er, at den kan bruges af hele familien. Både børn og voksne kan få masser af motion og sjov ud af den.

Trampolin træning for hele familien

Styrker dine led og knogler

Løb er en af ​​de mest populære måder at træne på her i Danmark, men det kan være hårdt for dine led og føre til forskellige ortopædiske skader.
Mens trampolin hop indeholder mange af de lignende bevægelser som du har i løb, så absorberer selve trampolinen faktisk noget af belastningen – hvilket resulterer i mindre påvirkning af dine knæ, fødder, hofter og rygsøjle.
Gentagen hop lægger let stress på dine knogler med regelmæssige intervaller – når alt kommer til alt lander du med dobbelt så stor gravitationskraft.
På samme måde som en vaccine bruger en lille mængde af en sygdommen til at beskytte dig senere, vil denne lille mængde stress forbedre din knogletæthed og hjælpe med at forhindre knoglelidelser – som knogleskørhed – senere i livet.
Der er dog en stor forskel mellem let stress og stor påvirkning.
Når du jogger, spiller squash eller udfører regelmæssig hoppe-aerobic, er der intet til at absorbere den kraft fra din kontakt med jorden.
På en trampolin får du stadig fordelene ved en kardiovaskulær træning og muskuloskeletalt træning, men selve trampolinmåtten absorberer op til 80% af påvirkningen på dine led.
Trampoliner har perfekt lodret afvisning, så der er også langt mindre chance for forstuvninger og vendinger. Dermed er trampolin træning en af de mest sikre form for træning du kan lave (husk dog altid et sikkerhedsnet).

Trampolin træning er godt til vægttab

Langt de fleste af os har et par kilo for meget på sidebenene, og leder ofte efter alternativer til løb eller træningscenteret for at smide dem.
Også her kan trampolin træning være et godt alternativ. F.eks. bare det at hoppe i 30 minutter om dagen på en trampolin er godt til vægttab.
Jo højere din puls kommer op – jo bedre er vægttabsresultaterne. I stedet for at føle sig overvældet ved tanken om en lang joggesession, skal du hoppe på din trampolin 30 minutter om dagen for opnå et vægttab.

Når du bruger trampolinen til at tabe dig, så forbedres hele dit fitness niveau og opleve en hel række sundhedsmæssige fordele.
Lad os ikke glemme, at hoppe også er langt sjovere end andre former for træning, og tiden flyver, når du har det sjovt!

Det er en af ​​de største fordele ved trampolin træning – det er let at gøre, mens det også er fremragende til vægttab.
Fordi det at hoppe på en trampolin betragtes som en moderat til kraftig intensitetsøvelse, får du resultater i de samme fysiske effekter som at spille sport (som basketball eller fodbold), cykle eller løbe i et relativt hurtigt tempo. Og dette gør at rigtig mange efterhånden vælger trampolinen frem for løb når de gerne vil tabe sig.

Selv en Billig trampolin kan være rigtig god til at nå dine mål, men i langt de fleste tilfælde vil træningen føles bedre og sjovere på en kvalitets model.