Hvorfor en trampolin er så god til gymnastik træning

1

Går du til gymnastik, så kan en kvalitets trampolin være et virkelig godt redskab til at hjælpe dig med at blive en bedre gymnast. Især i starten hvor du endnu ikke er fortrolig med alle de svære spring, kan du få rigtig stor glæde af at kombinere din gymnastik træning med trampolintræning. Her på vores hjemmeside kommer vi nærmere ind på hvorfor en standard havetrampolin kan være så brugbar.

Læs mere: køb trampoliner i en online webshop

Træn de svære spring på en gymnastik trampolin

Nye spring kan være ret svære at lære. Har man ikke teknikken helt på plads eller trænet de muskler du skal bruge nok, så kan det tage en del tid før man er i stand til at udføre springet. Heldigvis er der en genvej. Den ekstra kraft trampolinen giver dig, gør at du meget nemmere kan udføre de forskellige spring hvis du kender teknikken og teorien bag springet. Det betyder at du typisk inden for en dag vil kunne lære et spring som ellers godt kan tage en uge eller mere at lære at lave på en standard gymnastikmåtte eller Airtrack. Når du så kan udføre springet på trampolinen, så er det meget nemmere at træne det, indtil teknikken sidder lige i skabet og du har fået nok styr på de hjælpemuskler der bruges til springet. Det går meget hurtigere at lære springet på trampolinen, eller på Airtracks for den sag skyld.
Derefter vil du med stor sandsynlighed også kunne udføre det på en gymnastikmåtte, og have sparet en del tid på at lære springet.

Læs mere: Hjemmeside om trampoliner og fitnessudstyr

Trampoliner gør gymnastik ekstra sjovt

Er du derimod en lidt mere erfaren gymnast, så kan trampoliner også være et super redskab. For mange gymnaster kommer der et tidspunkt i deres gymnastikkarrierer hvor det begynder at tage lang tid at komme videre, og hvor ens indlæringskurve flader lidt ud. Her ser vi ofte at mange hopper fra gymnastik og prøver kræfter med noget helt andet. En god gymnastik trampolin gør at du kan bruge det ting du kender fra gymnastik på en helt ny og sjov måde, og på dermed igen få lysten til gymnastik tilbage. Her er det vigtigt at du vælger en god kvalitets gymnastiktrampolin som eksempelvis en Berg trampolin, da performance og kvalitet på mange af de billige trampoliner, desværre ikke er høj nok til en at dygtig gymnast får nok ud af den på sigt. Den kan være meget sjov lige i starten, men du får bare ikke samme højde på dine spring som på en god trampolin. Så undlad at købe en billig trampolin hvis du allerede er lidt firm til gymnastik. Du ender bare med hurtigt at blive træt af den og fortryder du ikke i stedet købte en kvalitets model fra starten.

Læs mere: Sådan vælger du gymnastik trampoliner

Det var lidt om hvorfor gymnastik trampoliner kan være så godt et redskab til at gøre dig bedre til din sport og hvilke fordele der kan være ved at kombinere gymnastik med trampolin spring. Noget som jeg kun kan anbefale til alle der er vild med springgymnastik eller bare gerne vil have det lidt sjovt uden for.